SUM hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valittu puheenjohtaja sekä 3-7 varsinaista jäsentä ja 0-2 varajäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.

Hallituksen tehtävät

  • SUMin suunnannäyttäjänä ja luotsaajana toimiminen
  • Vastuun kantaminen yhdistyksestä
  • Toiminnan koordinointi sekä vuosikokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman toteutus

Hallituksen kokoonpano toimintakaudella 2017-2018


Mikko Raninen, puheenjohtaja

Mikon kuva

Kuudes vuosi suunnittelumaantiedettä pyörähti juuri täyteen. Sitäkin enemmän ovella kolkuttelevasta valmistumisesta kertoo se valitettavan pieni aika, joka minulla on enää antaa mantsan sohville. Haikeaa; siellä on varmasti puolet kontakteistani ja ainakin puolet ammatti-identiteetistäni vuosien saatossa muovautunut. Onneksi uudet haasteet ja tutut työelämässä täyttävät sohvien jättämän aukon sydämessäni. Yritänkin tehdä kaikkeni SUMissa sen eteen, että tämä hieno järjestö voisi toimia yhtä hyvin vanhojen tuttujen kuin uusien naamojenkin kohtaamispaikkana, aivan kuin ne mantsan sohvat. Tämä kultainen ajatus mielessäni tartuin haasteeseen johtaa järjestöä tällä hallituskaudella.

Eeropekka Lehtinen, varapuheenjohtaja

Epun kuva

Olen suunnittelumaantieteen maisteriopiskelija Helsingistä. Opintoni ovat gradua vaille valmiit, joten opintojen jälkeinen elämä on jo ovella. Olen jo muutamana vuotena ollut SUMin hallituksessa mukana, ja tällä kaudella toimin varapuheenjohtajana. SUM ry on parhaimmillaan tapahtumissa, joissa vaihdetaan kuulumisia ja tutustutaan uusiin kasvoihin rennossa ilmapiirissä. Pyrimmekin tänä vuonna järjestämään yhä enemmän näitä tilaisuuksia, joihin jokainen sumilainen on lämpimästi tervetullut!

Henna Hovi, sihteeri

hennan kuva

Viides vuosi suunnittelumaantiedettä Helsingin yliopistossa tulee täyteen syksyllä ja gradu on tekeillä kesätöiden lomassa. Siirtyminen opintojen parista työelämään siintää lähitulevaisuudessa. Onneksi ympärillä on myötäelämässä ja ajatuksia jakamassa mahtavia sumilaisia! Toimin Sum ry:n sihteerinä ja järjestän erilaisia ekskursioita sumilaisia potentiaalisesti työllistäviin organisaatioihin. Tule vetämään hihasta, jos mielessäsi on jokin kiinnostava kohde!

Paula Riipi, rahastonhoitaja

Paulan kuva

Kuudes vuosi suunnittelumaantiedettä on alkamassa opintojen viimeistelyjen merkeissä. Alun perin olen kotoisin Tampereen alueelta, mutta olen kotiutunut Helsinkiin muutamassa vuodessa. Opinnoissani olen keskittynyt taloudellisiin aiheisiin; graduaiheeni liittyy kaavoituksen taloudelliseen arviointiin. Nykyinen työni tukee erikoistumista, sillä työssäni pääsen olemaan tekemisissä rakennetun ympäristön taloudenhallinnan kanssa. SUMissa aion tämän vuoden olla järjestämässä opiskelijoille (ja toki muillekin kiinnostuneille) ekskursioita eri työnantajille ja muissakin tapahtumissa mukana hääräämässä. Ilolla otan vastaan ehdotuksia ja tarjouksia työpaikkaesittelyistä. SUMissa ehdottomasti parasta on sen tarjoama mahdollisuus verkostoitua ja tutustua maantietilijöihin ja aluetieteilijöihin, jotka ovat mahtavan monipuolista ja osaavaa porukkaa!

Martta Pirttioja, jäsen

Martan kuva

Viisi vuotta suunnittelumaantieteen opintoja Helsingin yliopistossa tuli tänä keväänä täyteen ja tähän aikaan on mahtunut kaikenlaista aina rautakaupassa työskentelystä vaihto-opiskeluun Kööpenhaminassa. Ensi lukuvuonna on edessä opintojen (ja gradun) viimeistelyä sekä sen miettimistä, mitä elämässä haluaa seuraavaksi tehdä. Reissusuunnitelmia sun muuta on jo, mutta työelämä on musta aukko. Tähän mennessä on tullut kokeiltua siipiä lähinnä kunta-alalla. Onneksi on kaikki mahtavat sumilaiset ympärillä jakamassa tarinoita omista duunikokemuksistaan. Toivottavasti nähdäänkin ekskuilla ja syysseminaarissa sekä after workeilla, joita pyrimme hallituksen voimin järjestämään säännöllisesti!

Tuomo Saarinen, jäsen

Tuomon kuva

Opiskelut mantsanlaitoksella aloitin vuonna 1977 – suunnittelumaantiede alkoi vuonna 1979. Minulla on 17 erilaista työsuhdetta ennen 2.4.1987 alkanutta tilapäistä työsuhdetta Espoon kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluosastolla. Keskityin jk- ja pp-liikenteeseen ja määrien laskentaan. Vuonna 1994 siirryin liikenneonnettomuustietojen kanssa Tekniseen virastoon. Duuneihini kuuluvat koulumatkojen liikenneturvallisuus ja liikenneturvallisuuslausunnot, liikenneonnettomuusraportointi vuosittain ja työmaiden liikenneturvallisuus sekä monta muuta hommaa. Maantieteilijänä minua kiinnostaa paikkatieto kunnan tasolla – sijainti ja siihen liittyvät muuttujat maastossa. Maantieteen selitysvoima on omaa luokkaansa.

Maija Kokkonen, varajäsen

Maijan kuvaSUMin toiminnantarkastajana toimii Jani Kylmäaho ja varatoiminnantarkastajana Dennis Söderholm.

SUMin hallitus aloitti kautensa vuosikokouksesta 4.4.2017. Toimintakauden 2018-2019 hallitus valitaan vuosikokouksessa keväällä 2018.