Vuoden SUMutus -palkinto

Vuoden SUMutus on SUM:n vuosittain jakama tunnustuspalkinto työstä tai teosta, joka on lisännyt suunnittelevien maantieteilijöiden ja alan tunnettuutta, tuonut esiin suunnittelevien maantieteilijöiden osaamista tai ollut muutoin alalla esimerkillinen. Tunnustuksella SUM haluaa palkita ansioituneita esimerkillisestä työstä ja lisätä tietoisuutta suunnittelevista maantieteilijöistä sekä yhdistyksestä.

  • Tunnustus voidaan myöntää henkilölle, ryhmälle, yhdistykselle tai yritykselle
  • Palkittavan/palkittavien ei tarvitse olla SUM:n jäseniä
  • Ehdokkaita palkinnon saajaksi voi kuka tahansa vapaasti ehdottaa SUM:n hallitukselle sähköpostitse osoitteeseen info(at)sum.fi
  • Palkinnon saajan ehdokkaiden joukosta valitsee SUM:n hallitus
  • Palkinto jaetaan vuosittain SUM:n kevätkokoontumisen yhteydessä.

Vuoden SUMutus -palkinnon saaneet

2016 / Mika Mäkelä

Mäkelä on kirjoittanut kirjan Helsingin seutu kartoin, joka on saanut julkisuutta esimerkiksi Helsingin Sanomissa 8.3.2015 Samuli Laihon artikkelissa "Hurja kasvu mullisti Helsingin ympäristön – katso miten kotikulmasi muuttuivat". Kirjan lisäksi Mäkelä on esitellyt julkisuudessa myös väitöstutkimustaan, jonka aiheesta on mm. julkaistu "Puu-Kallion saneeraus oli vuosikymmenten palapeli" (Helsingin kaupungin tietokeskuksen Kvartti 1/2015) sekä yhteistyössä sosiaalihistorian tutkija Leena Enbomin kanssa laajan yhteisartikkelin "Ideaalit ja toteutus. Puu-Kallion saneeraus modernistisena projektina" (Yhdyskuntasuunnittelu-lehti).


2015 / Timo Hämäläinen: From Rurban to Urban -blogi

Palkinnon myöntämisen perusteina oli blogin tasokas kaupunkisuunnittelua eteenpäin vievä ote, kansainvälinen ja kansallinen näkyvyys sekä uudenlainen tapa herättää alaan liittyvää keskustelua samalla suunnittelevia maantieteilijöitä ansiokkaasti esiin tuoden.